Aparatul ortodontic la pacientii adulti

Ceea ce nu stiu multi dintre pacienti, este ca se poate purta un aparat ortodontic cu rezultate foarte bune si dupa perioada de crestere, adica la varsta adulta.

Practic, nu exista o limita de purtare a unui aparat ortodontic, atata timp cat pacientul nu si-a pierdut toti dintii.

Pacientul adult se adreseaza medicului ortodont, cel mai adesea trimis de medical stomatolog curant sau pentru complicatiile anomaliilor ortodontice pe care le prezinta.

Cel mai frecvent, pacientii descopera ca prezinta:

– fisuri ale dintilor sau fracturi ale marginilor dentare

– retractii gingivale, resorbtii osoase, cu descoperirea radacinilor dentare

– abraziune exagerata a dintilor

Ce poate rezolva aparatul ortodontic la pacientul adult:

  • Probleme de aliniere dentara ( inghesuiri dentare sau spatieri)
  • Probleme de ocluzie ( aparatul ortodontic poate modifica felul in care dintii de sus se intalnesc cu cei de jos)
  • Probleme articulare (dureri, zgomote, devierea mandibulei la deschiderea sau inchiderea gurii).
  • Aparatul ortodontic poate fi folosit inaintea unui tratament pentru boala parodontala, care are ca factori favorizanti si pozitia incorecta a dintilor sau ocluzia anormala.
  • Aparatul ortodontic poate corecta aspectul facial ( asimetrii faciale, o barbie prea proeminenta sau un maxilar situat mult inaintea mandibulei).

 

In multe situatii, medicul stomatolog poate indica purtarea unui aparat ortodontic inaintea inserarii unui implant ( cand dintii vecini si antagonisti zonei de insertie a implantului au migrat si spatial nu mai este corepunzator). De asemenea, aparatul ortodontic   fi folosit pentru a redresa dintii stalpi ai unei viitoare punti dentare.

Sunt cazuri in care aparatul ortodontic se foloseste pentru a inchide spatiile rezultate din extractii, folosind proprii dinti, nemaifiind necesareimplanturile sau lucrarile protetice.

Aparatul ortodontic se foloseste cu deplin succes in cazul pacientilor adulti, un zambet frumos si sanatos fiind mereu la moda!

Copyrights © 2014: Dental Science
Designed & Developed By: Digital Moment