Implantologie

Pacientii au nevoie de implanturi dentare pentru a remedia lipsa unui dinte (edentatie) sau a unui grup de dinti care lipsesc sau care au fost extrasi. In mod practic, aceste implanturi sunt similare cu o radacina de dinte real si sunt plasate in os.

Implanturile se osteointegreaza (se realizeaza o fuziune a osului cu suprafata implantului).

Pe implanturi se pot sustine o serie de coroane si punti dentare, inclusiv proteze dentare totale.

Un implant dentar nu se bazeaza pe dintii aflati in jurul spatiului gol, acesta reprezentand un principal argument in alegerea unui astfel de tratament. Implicit, nu se sacrifica integritatea dintilor aflati langa spatiile in care se adauga un implant dentar.

Integrandu-se perfect in os, un implant dentar suplineste cu succes un dinte lipsa. Astfel, pacientii isi pot reface dantura printr-un tratament modern si avansat. Implanturile sunt realizate din titan, un material biocompatibil si osteointegrabil.

Pasii necesari inserarii unui implant dentar:

Consultatia stomatologica efectuata de un medic specialist chirurg, urmata de stabilirea planului de tratament: numarul si pozitia implanturilor, tipul coroanei, oportunitatea unui alt tratament adjuvant (precum tratamentul ortodontic). De asemenea, pacientii vor face un set de investigatii care vor ajuta la diagnosticarea corecta.

Inserarea implantului dentar, care este o procedura nedureroasa pentru pacient.

Evaluarea post-operatorie

Etapa de vindecare. Aceasta dureaza pana la 6 luni, timp in care implantul dentar se osteointegreaza. De mentionat este faptul ca pacientul trebuie sa acorde atentie sporita igienei dentare.

Etapele de montare a conformatorului gingival si a bontului protetic pe care ulterior se va monta lucrarea protetica definitiva.

Controalele post-implant pentru a urmari evolutia.

Copyrights © 2014: Dental Science
Designed & Developed By: Direct SEO