MASURI ANTI COVID-19

MASURI ANTI COVID-19 IMPLEMENTATE IN CLINICA NOASTRA 

Dragi pacienti,

Speram ca treceti cu bine prin aceasta perioada, atat voi, cat si familiile voastre. Ne dorim sa ne revedem sanatosi si sa putem sa ne intoarcem, treptat, la viata noastra obisnuita.Vrem sa va asiguram ca facem toate eforturile pentru a crea un MEDIU CAT MAI SIGUR in cadrul clinicii noastre, pentru a preveni raspandirea coronavirusului si am luat urmatoarele MASURI:

 • Un prim TRIAJ al pacientilor se face TELEFONIC. Pacientul va fi intrebat despre natura problemei pentru care doreste sa vina la cabinet, despre starea de sanatate si despre posibilitatea de a fi luat contact cu o persoana suspecta sau confirmata cu Covid-19, precum si daca a calatorit recent in zona rosie.  In urma triajului telefonic, se stabileste oportunitatea tratamentului stomatologic si timpul aproximativ necesar tratamentului si metodelor suplimentare de dezinfectare, conform noilor norme, astfel incat pacientul sa nu se suprapuna cu alti pacienti in cabinet.
 •  In momentul in care pacientul ajunge in clinica, i se va lua TEMPERATURA cu un termometru cu infrarosu, touch-less. Daca temperatura depaseste 37,5 grade, tratamentul va fi amanat, iar pacientul trimis pentru monitorizare la domiciliu.
 • Pacientul va completa un CHESTIONAR special, privind starea de sanatate si posibilitatea de a fi avut contact cu o persoana suspecta sau confirmata cu Covid-19, precum si daca a calatorit in ultimele 14 zile in zona rosie.
 • Pacientul este de preferat sa vina neinsotit, pentru a limita numarul de persoane din cabinet. Pentru pacientii care au nevoie de insotitor, se accepta o singura persoana, care va urma acelasi protocol ca si pacientul.
 • Pacientul nu va atinge, pe cat posibil, manerele usilor (usa va fi deschisa si inchisa de catre asistenta, care va dezinfecta apoi manerele).
 • Dupa cum stiti, PURTAREA MASTILOR DE PROTECTIE este obligatorie.
 • Toate OBIECTELE PERSONALE (haina, geanta, telefon, etc.) vor fi puse intr-un recipient special, la intrarea in cabinet, care se va dezinfecta dupa fiecare pacient. Pacientul le va primi la sfarsitul tratamentului.
 • Pacientul isi VA DEZINFECTA MAINILE cu dezinfectant special, pus la dispozitie de cabinet, si va primi echipament de unica folosinta ( capelina, halat, acoperitori pentru incaltaminte).
 • Pacientul va fi condus in cabinet si se va trece la EFECTUAREA TRATAMENTULUI.
 • Veti observa ca atat medicul, cat si asistenta, vor purta ECHIPAMENT SPECIAL DE PROTECTIE: halate impermeabile de unica folosinta, capelina, acoperitori pentru incaltaminte, manusi, masti FFP2 / KN95, ochelari de protectie si viziere.
 • Este de preferat ca pacientilor sa li se aloce SEDINTE MAI LUNGI, in care SA SE REZOLVE MAI MULTE PROBLEME, pentru A LIMITA NUMARUL PROGRAMARILOR la cabinet.
 • Intre pacienti se va face o DEZINFECTIE RIGUROASA A CABINETULUI, atat prin folosirea DEZINFECTANTILOR SPECIALI, cat si prin folosirea LAMPILOR UV-C, pentru sterilizarea aerului si a suprafetelor.
 • Ne-am inscris pe lista de asteptare pentru achizitionarea unui ASPIRATOR EXTRA-ORAL SPECIAL, VAC-STATION care va limita mult producerea de aerosoli in timpul manoperelor stomatologice si il vom primi imediat ce va fi disponibil in Romania, in circa o luna. Acesta va contribui si mai mult la siguranta dvs. in timpul tratamentelor stomatologice.
 • Pe cat posibil, manoperele generatoare de aerosoli vor fi efectuate sub IZOLARE CU DIGA.
 • Intrucat protocolul este unul special si mai riguros decat inainte, este foarte important sa RESPECTATI ORA LA CARE ATI FOST PROGRAMATI.
 • La sfarsitul tratamentului, pacientul isi va recupera obiectele personal si va putea parasi cabinetul.
 • Din pacate, dupa cum stiti, preturile consumabilelor au crescut foarte mult si, consideram noi, nejustificat. Stiti si dvs. ca daca inainte cumparati o cutie cu 50 de masti chirurgicale, pretul acesteia era 8-10-12 RON, iar acum este de 10-20 de ori mai mare. Pretul manusilor a crescut de 4-5 ori, la fel si al dezinfectantilor.
 • Va asiguram ca facem toate eforturile pentru a mentine niste costuri decente ale tratamentelor, de aceea nu am marit pretul manoperelor, ci am introdus o taxa suplimentara in functie de protocolul care trebuie urmat inainte, in timpul si dupa tratamentul stomatologic, impartind manoperele in NEGENERATOARE DE AEROSOLI si GENERATOARE DE AEROSOLI.
 • Taxele suplimentare sunt CELE MAI MICI de pe piata si sunt TEMPORARE. Speram ca vom ajunge la o normalizare a preturilor consumabilelor. O mare parte din costurile suplimentare ni le-am asumat si le vom suporta noi, dar pentru o functionare optima si pentru maxima dvs. siguranta, avem nevoie de sprijinul si intelegerea dvs.Stim ca atunci cand s-a suspendat activitatea cabinetelor stomatologice prin Ordonanta Militara, multi dintre dvs. ati ramas cu lucrari nefinalizate sau ati intampinat diverse probleme si neplaceri in aceasta perioada. Regretam foarte mult ca ati fost pusi in aceste situatii nedorite si va asiguram ca vom face tot posibilul pentru a rezolva totul, in conditii de maxima siguranta.
 • Asteptam sa ne revedem in curand!

Echipa Dentalscience

Copyrights © 2014: Dental Science
Designed & Developed By: Direct SEO