1. Home
  2. Servicii
  3. Implantologie

Implantologie

Pacienții au nevoie de implanturi dentare pentru a remedia lipsa unui dinte (edentație) sau a unui grup de dinți care lipsesc sau care au fost extrași. În mod practic, aceste implanturi sunt similare cu o rădacină de dinte real și sunt plasate în os.

Implanturile se osteointegrează (se realizează o fuziune a osului cu suprafața implantului).

Pe implanturi se pot susține o serie de coroane și punți dentare, inclusiv proteze dentare totale.

Un implant dentar nu se bazează pe dinții aflați în jurul spațiului gol, acesta reprezentând un principal argument în alegerea unui astfel de tratament. Implicit, nu se sacrifică integritatea dinților aflați lângă spațiile în care se adaugă un implant dentar.

Integrându-se perfect în os, un implant dentar suplinește cu succes un dinte lipsă. Astfel, pacienții își pot reface dantura printr-un tratament modern și avansat. Implanturile sunt realizate din titan, un material biocompatibil și osteointegrabil.

Pașii necesari inserării unui implant dentar:

  • Consultația stomatologică efectuată de un medic specialist chirurg, urmată de stabilirea planului de tratament: numărul și poziția implanturilor, tipul coroanei, oportunitatea unui alt tratament adjuvant (precum tratamentul ortodontic sau paradontal).

  • De asemenea, pacienții vor face un set de investigații, precum tomografii, radiografii, care vor ajuta la diagnosticarea corecta și alegerea unui plan de tratament optim, adaptat fiecărui caz în parte.

  • Inserarea implantului dentar, care este o procedură nedureroasă pentru pacient, sub anestezie locală.

  • Etapa de evaluare postoperatorie

  • Etapa de vindecare: aceasta dureaza între 3 și 6 luni (mai mult în cazurile complexe, cu deficit mare de os), timp în care implantul se osteointegrează. De menționat este faptul că pacientul trebuie să acorde atenție sporită igienei dentare și să urmeze întru totul indicațiile medicului.

  • Etapa de montare a conformatorului gingival: descoperirea implantului și folosirea unei cape de vindecare

  • Etapa protezării implantului: se însurubează bontul dentar în implant și se realizează lucrarea protetică definitivă.

  • Controalele periodice: pentru a urmări evoluția post-operatorie a implantului.

Implantologie - despre sistemul „ALL – ON – X”

Reabilitarea totală prin tehnicile „ALL ON 4” și „ALL ON 6” – dinți ficși în 24 de ore

Pentru pacienţii care se confruntă cu pierderea tuturor dinţilor de pe unul sau de pe ambele maxilare, există soluţia modernă şi ultra performantă de a avea dinţi ficşi în 24 de ore cu sistemul „All on 4„ sau „All on 6”.

Această metodă constă în inserarea chirurgicală a 4 sau 6 implanturi pe care ulterior se va ataşa o lucrare fixă provizorie (în aceeaşi zi cu intervenţia), iar după 4-6 luni pacientul va primi lucrarea definitivă.

Numărul mic de implanturi, intervenţia de scurtă durată (2-3 ore), faptul că pacientul beneficiază într-o zi de o lucrare fixă cu o estetică foarte bună, revenirea rapidă la activităţile sociale obişnuite, fac din această metodă o soluţie extraordinară pentru pacientul edentat.

Protezele dentare fixe pe implanturi se deosebesc de cele mobile prin faptul că pacientul nu trebuie să le dezinsere zilnic pentru a le igieniza, iar estetica, masticaţia şi confortul sunt net superioare.